Stresshåndtering

Jeg spesialiserer meg på tett/personlig oppfølging/veiledning/hjelp over lengre tid for å skape varig endring og gi deg det gode livet du fortjener. Og det at du søker hjelp og er villig til å la meg ordne opp i livet ditt, er en styrke som mange ikke har. Det handler ikke om at du ikke kan, men er en erkjennelse på du både trenger hjelp, er villig til å ta i mot hjelp, samt en forståelse for at vi er sterkere sammen. Vi kan ha forløsende samtaler, jeg kan hjelpe deg med oppgaveløsing, og lage enkle oppgaver som passer for deg. De to første timene for kontakt er uforpliktende og gratis, så hør av deg og så ser vi om vi kan få til en varig stressfri hverdag for akkurat deg.


Artikler

Utbrenthet

Vi er alle forskjellige, og har forskjellige måter å takle utfordringer i hverdagen på. Det finnes ingen fasit, og det er ingenting som er feil i forhold til hvordan vi reagerer på stress. Hver og en av oss er unike, og kroppen og hjernen sier i fra på sin måte. Måten du reagerer på når du har blitt utbrent er kanskje helt annerledes enn hvordan andre reagerer. Noen tenker og forstår med en gang at det er utbrenthet, andre tenker at man kanskje er midlertidig sliten, og andre har ikke hørt om utbrenthet eller de vil kanskje ikke erkjenne ovenfor seg selv eller andre at de har blitt utbrent. Og noen møter rett og slett veggen så kraftig at det føles som om kroppen og hjernen kollapser fullstendig.

Utbrenthet er ikke en diagnose, men en opplevelse eller tilstand hvor du føler utmattelse, følelse av at du er tappet for energi, tom for motivasjon, en rekke forskjellige fysiske plager, kaos i tankegangen, opplever tiltaksløshet etc.  Du eier din egen opplevelse av det å bli utbrent, og uansett hva man kaller det så kan du komme dit at kropp og sjel har fått nok stress, at det rett og slett er helsefarlig, og at du må ta grep for å sikre deg din egen fremtid.

Din opplevelse av å være så sliten at alt oppleves som et kaos, og at alt virker tungt og umulig, er noe som gjerne andre rundt deg ikke forstår. Og det gjør det enda vanskeligere for din situasjon, ettersom du må jobbe knallhardt for å holde deg flytende/overleve samtidig med at du mottar liten forståelse for situasjonen din og liten avlastning. 

Lytt til kroppen og vær ærlig mot deg selv. Du kan lure deg selv ganske lenge, og overbevise deg selv og andre om at du takler alt krevende du går igjennom, og at det bare er midlertidig. Uansett om du er utbrent, er på vei til å bli utbrent, er veldig stresset, så er det aldri for sent til å få et bedre og stressfritt liv. Og jo før du tar tak i det desto raskere får du det bra. 

Oppsøk lege og få en medisinsk vurdering på tilstanden din. Visste du at ca 12000 personer i Norge rammes av hjerneslag hvert år, og ca samme antall rammes av hjerteinfarkt hvert år. Høyt blodtrykk er et faresignalene som kan resultere i hjerneslag eller hjerteinfarkt. Ta vare på deg selv, din helse, og din fremtid. 

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Stressmestring

Hvordan vi reagerer på stress er veldig forskjellig, og det samme er hva vi opplever som stressende. Noen går igjennom et langt liv med krevende oppgaver rundt seg uten å ta skade av det, mens andre kan oppleve hvordan stress har en negativ innvirkning på kroppen. Noen klarer å stå opp i mot mye stress lenge før de knekker sammen, noen knekker aldri sammen, mens andre kan bukke under for stress allerede i ungdomsalderen. Det som imidlertid er ganske gjennomgående på de som bukker under for stress er at de ikke trodde at det kom til å skje med de.

Noen klarer å håndtere stress på egenhånd, mens andre trenger hjelp med å mestre stress. Det er viktig å vite at det alltid er løsninger, og at uansett hvor mørkt livet ser ut nå så kan du få deg et helt nytt og stressfritt liv. 

Å ta i mot hjelp med stress viser at du er en reflektert person som skjønner at temaet er ufarlig å prate om og at det er større sannsynlighet for å lykkes med stressmestring når man står sammen. Det er mange måter man kan jobbe med stresshåndtering på, og enten det handler om samtaler, hjelp til praktiske ting, løse logistikkfloker eller hjelp til å ta viktig valg, så er det godt for deg å vite at livet kommer til å oppleves herlig og helt annerledes når du er kvitt det som plager deg. Få hjelp med stressmestring hvis du ikke er i stand til å ordne det på egenhånd. 

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Bli kvitt stress

Litt kaos i hverdagen er noe alle opplever fra tid til annen, og man løser det kanskje ved å slappe av på kvelden eller ta seg en skitur i helgen. Så litt stress trenger ikke å være farlig, men det er når det begynner å bli for mye, og varer for lenge at du må ta det på alvor. 

Jeg har en grunnleggende tro på at alt kan løses, og at du kan bli stressfri. Det handler om å forstå deg og din situasjon for at du skal bli kvitt stress. Det handler om å gjøre akkurat det du har behov for, enten det er å få ut frustrasjon, få en samtalepartner, få hjelp til å sortere tankene, bli kvitt bekymringer, få unna alle praktiske ting som tynger skuldrene dine etc. Vi kommer rask i gang med å redusere stress hos deg, og legger en enkel plan for å gjøre deg fri for stress.

Du skal oppleve en følelse av å bli forstått, tatt vare på og kjenne på følelsen av å stresse ned. Steg for steg gjør vi det som er riktig for deg for at du skal nærme deg en stressfri hverdag. Enten det er gjennom forløsende og motiverende samtaler, eller det er gjennom å løse alle oppgaver som tynger skuldrene dine, så vil alt føle som en stressreduksjon for deg.

Vi jobber oss systematisk mot målet om et bedre liv, og selv om situasjonen du har havnet i vil ta litt tid å snu om på, så vil du allikevel oppleve fortløpende lettelse og følelse av at du er på rett spor. Den følelsen vil gi deg troen på at at målet ditt er oppnåelig. Situasjonen du er i nå, og fortvilelsen du føler, gjør at du mest sannsynlig skyver ting unna deg. Du orker ikke å de nødvendige valgene for å få tatt tak i alt som tynger deg og plager deg. Men et valg du må ta er å søke hjelp til å komme deg ut av det dype og mørke hullet.

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Mestringsfølelsen

Vi kjenner alle på hvordan det kan oppleves å havne i en situasjon hvor du ikke har helt kontroll og er usikker på deg selv. Denne følelsen av usikkerhet kan forsterke seg ekstremt mye når du har vært utsatt for usunt stress og press over for lang tid, og du kan rett og slett føle at du ikke mestrer omtrent noe som helst og kjenner klumpen i magen hver eneste gang du blir utsatt for selv de enkleste valgene du må ta i livet. Du ønsker å flykte fra alle mulige dilemmaer, og ønsker helst å gjemme deg bort og håper at alt bare forsvinner av seg selv. Dessverre så går ikke ting bort av seg selv, men mestringsfølelsen og det å mestre livet finnes det løsninger på.

Når du er så sliten og langt nede at alt oppleves som kaos, så trenger du noen som forstår deg og som bringer enkelthet og medmenneskelighet inn i livet ditt. Du er ikke nå i en tilstand hvor du i noe særlig grad orker eller klarer å ta deg av komplekse beskjeder eller oppgaver. Du vil rett og slett ikke forholde deg til at du må ta valg. 

Du skal klare å oppleve mestringsfølelse igjen, og du skal kjenne på godfølelse av å få vekk det som tynger deg. Det som virker umulig og håpløst nå skal jeg love deg at det går an å gjøre noe med. Og jeg liker å si at du ikke skal komme ut av denne prosessen som den personen du var, men som en enda bedre person som har fått en viktig lærdom i livet og som ser hva som faktisk betyr noe i tillegg til å kjenne mestring i livet. Du skal oppleve mestringsfølelse, og like å ta valg igjen, men du har blitt klokere på valgene du tar sånn at du ikke setter deg selv i vanskelig situasjon igjen.     

Hvor langt nede du er, og hvor vanskelig ting føles er veldig individuelt. Noen er så langt nede at de ikke orker å stå opp, eller å hente posten. Mange opplever ubehag med å treffe andre mennesker, og vil helst lukke seg inne. La meg skape mestringsfølelse for deg, og gi deg et nytt og positivt syn på livet. La meg ta meg av det komplekse i livet ditt sånn at du kan kjenne på det deilige med enkelthet, det deilige med at det løsner opp dag for dag. Få mestringsfølelse igjen. 

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Livskrise

Mange vil oppleve at livet ikke alltid går på skinner, enten det er i form av langvarig slitasje/stress som setter deg ut av spill, eller plutselige oppståtte situasjoner. Livskrise kommer i mange former, og vi er alle forskjellige og har forskjellige oppfatninger av hva en personlig krise er.  Det er lett å tro at alle har det bedre enn deg når du ser hvor lykkelige folk ser ut på gaten eller gjennom sosiale medier. Bak skallet skjuler det seg veldig mye hos mange som ikke kan/vil vise hvor tøft livet er, og ikke minst er det mange som ikke tørr/orker å være ute blant folk. Og så er det mange som kanskje ikke er så langt nede i kjelleren, men kjenner daglig på hvor godt det hadde vært å få et bedre liv 

Du kjenner kanskje på kaos i livet hver dag, hele dagen lang, og det forstyrrer gjerne søvnen din. Livet ditt er kanskje nå sånn at du enten har møtt veggen og ikke orker noe som helst, eller så holder du hodet over vannet men flykter fra alt du burde ha tatt tak i. Eller så er du kanskje en som har mer kontroll i kaoset, men som skjønner at du er på vei til noe som ikke er sunt hvis du ikke får en stor endring i livet ditt. 

Du vet du må gjøre noe for å bli kvitt kaos, men sånn som med så mange andre er det vanskelig å gjøre noe med det selv. Det å takle livskrise vil for de fleste som står midt oppe i det føles som en umulig oppgave. Det er viktig at du vet at det er mange måter å komme ut av en livskrise på, alt fra å la tiden forhåpentligvis løse utfordringene dine, til alle former for selvhjelp, til å få hjelp av andre etc. Vi er alle forskjellige, vi har alle forskjellige utfordringer, vi påvirkes forskjellig av det vi opplever, og hjelpen du trenger må derfor tilpasses akkurat det du trenger for å få det bra. 

Du fortjener og trenger respekt og forståelse for situasjonen du er i. Alle velmente råd fra andre om at det er bare å ta seg sammen, eller google-søk etter selvhjelpsmetoder/triks for å komme seg ovenpå igjen, eller kommentarer om at det er bare å ta seg en ferie så får du ladet batteriene kommer mest sannsynlig ikke til å hjelpe deg. Du må bli kvitt akkurat de utfordringene du har hengende over deg, og den hjelpen er tilgjengelig for deg.        

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Bli kvitt bekymringer

Er du en som sliter med å legge bort bekymringer og sliter med å finne ro i hverdagen? Er det vanskelig å bli kvitt bekymringer? Du er ikke alene, og det er viktig at du også vet at det er både normalt og ufarlig å ha bekymringer. Se heller på det som noe som er positivt ettersom det viser at du bryr deg og har sunne følelser. Hvis du derimot har for mye å gjøre over for lang tid, og bekymringene blir så store og mange at det tar overtak, så trenger du å få mindre bekymringer. 

Alt henger sammen, og når du sliter masse med stress så vil også følelsen av bekymringer forsterke seg. Det som du tidligere ikke bekymret deg noe særlig for kjennes nå ekstra sterkt på kroppen, og du skulle så gjerne følt deg mer robust til å takle utfordringene du kjenner på.

Når du er langt nede i kjelleren så ønsker du egentlig bare å rømme fra alle utfordringer du har, og du ønsker å få ro i livet. Det er bare vanskelig å vite hva du skal gjøre og hvordan du skal begynne. Enten du har bekymringer om hvordan livet skal bli, hvordan du skal orke å gå på jobb i morgen når du vet hva som venter på deg av arbeidsmengde, hvordan du skal få løst alle små og store ting som henger over deg, så kjenner du på hvordan alle tanker og bekymringer tynger deg. Du kjenner både på følelsen av bekymringer av alt som du ikke har fått gjort, og bekymringer på alt som dukker opp av små utfordringer og valg du må ta i hverdagen.

Å få orden på livet ditt og føle deg ovenpå og føle at du har kontroll, er helt vesentlig for at roen skal senke seg og få mindre bekymring i hverdagen. Det tar tid, men det må gjøres og det er like greit å bare komme i gang så fort som mulig sånn at du kjenner på kroppen at det er et herlig liv som venter på deg litt lenger fremme. I prosessen er det også morsomt å jobbe med å finne sitt potensiale og finne ut hvor du egentlig ønsker å være i livet ditt. 

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Få et bedre liv

Hva slags liv ønsker du å se tilbake på når du er gammel? Hvordan er det du egentlig vil at dagene dine skal være? Hva er det som egentlig gjør deg lykkelig?  Vi er alle forskjellige, og har helt forskjellige behov og ønsker, og i tillegg endrer behov seg med tiden. Hvor du står i livet ditt, og det du føler at du trenger nå, er et viktig utgangspunkt for å lage en oppnåelig plan for å gi deg det livet du fortjener. 

Kanskje du har behov for å få mer tid, eller å få mer energi, mer tid med barna, trenger ny jobb, finne nytt sted å bo, trenger å få ut frustrasjon, reise mer, eller bare trenger å våkne opp hver morgen med følelse av ro i kroppen.

Alle bekymringer du har med livet du lever i dag kan det gjøres noe med. Sliter du med å komme ut av gjørma så må du søke hjelp. Er du bekymret for helsen din må du oppsøke lege, har du traumer/angst må du oppsøke profesjonell hjelp. Det finnes utallige hjelpemuligheter i Norge for alt fra ungdom som har behov for å prate, til de med rusproblemer, til de med tunge psykiske lidelser. Det er offentlige nettsider, privat bedriftshelsetjenste, chattemuligheter på nett, telefontjenester, lege, akuttmottak, traumespesialister etc. Det er alltid noen som er tilgjengelig for deg og som vil hjelpe deg. Det er en styrke at man tør å søke hjelp, og alle har godt av å ha noen å prate med selv om livet kanskje føles veldig bra. Det viser at du både vil utforske deg selv og utvikle deg selv.

Jeg har en grunnleggende tanke om at alle fortjener å ha et bra liv, og at vi må hjelpe hverandre og vise omsorg og støtte. Akkurat nå handler det om at du trenger å få et bedre liv, og du trenger forståelse og respekt for situasjonen du er i. Du trenger veiledning og hjelp, og for å få godfølelse må du merke forandringer til det positive. Reisen for å få et godt liv starter med at du må gjøre en stor egeninnsats med å be om hjelp, men det både gir mestringsfølelse at du klarer det, og er starten på at du får hjelp og støtte til å få på plass alle løser biter i livet ditt.

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les merPersonlig hjelper

I en hektisk hverdag med et mylder av oppgaver, logistikkutfordringer og krav er det lett å kjenne på at man trenger en pust i bakken. Klarer du å kjenne etter når du trenger hjelp, og søker bistand mens du fortsatt har litt kontroll på situasjonen? Eller venter du i det lengste, som stort sett de fleste andre, i håp om at ting kommer til å løse seg og bli bedre? 

Vi kan alle kjenne på følelsen av å stå fast noen ganger når det blir for mye og vi ikke helt vet hvor vi skal begynne. Det er mulig å allerede på dette stadiet å få hjelp til å komme deg ut av utfordringene du står i før det baller på seg for mye og at det går utover helsen din. Dessverre er det sånn at de fleste av oss enten er for optimistiske i troen på at oppgavemengden kommer til å gå bort av seg selv, eller at vi rett og slett ikke forstår hvor usunt for mye negativt stress er over for lang tid. 

Mange er ikke klar over at det finnes muligheter til å få seg en profesjonell hjelper i hverdagen som fungerer som oppgaveløser og letter deg for bekymringer og oppgaver sånn at du får tid til å gjøre det du egentlig vil. Om man kaller det privat hjelper, personlig assistent, personlig assistanse eller noe annet spiller ingen rolle så lenge du får den hjelpen du trenger for å systematisere livet ditt. Og her er det nok mange som tenker og føler at det kan være flaut å kjøpe seg hjelp, og tenker på hva andre vil si, eller tenker at det er pinlig å slippe noen inn i kaoset sitt. Men jeg skal love deg at du vil kjenne på verdens største befrielse når du åpner deg og du merker at du blir møtt med forståelse og respekt. Og alt håndteres med største grad av diskresjon, menneskelighet og profesjonalitet.

Så med en personlig hjelper i livet ditt, enten gjennom en krevende og vanskelig livsfase, eller et mer generelt behov for å få hjelp i hverdagen, så vil du oppleve følelsen av at et herlig og stressfritt liv er oppnåelig. Og med alt fra samtalecoaching, til praktisk løsning av oppgaver, til å løse utfordringer med logistikk i hverdagen, så finner vi sammen akkurat det du trenger.

Med personlig hjelper får du i prinsippet hjelp til å gjøre akkurat det du har behov for. Ingen oppgaver for små og ingen oppgaver for store. Les mer om hva jeg kan hjelpe deg med, og ditt behov og din situasjon styrer hva du trenger hjelp av meg til.

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer


Få tilbake motivasjon / Få økt livskvalitet

Stress på jobb, stress på hjemmebane, følelsen av utilstrekkelighet, en kropp som streiker mer og mer, og et hode som jobber tregere er rett og slett bare hintet du trenger til å starte et nytt og bedre liv. Det du nå opplever av lav energi og lav motivasjon skal over tid endres til god livskvalitet. 

Når du kommer til ditt nye liv som venter på deg litt lenger der fremme, så vil du kun tenke tilbake på den slitsomme perioden som en god erfaring, og så vil følelsen av at du har lykkes med å stable deg ordentlig på beina gi deg en kjempegod mestringsfølelse. Du vil kjenne på økt livskvalitet og lettere forstå hva som egentlig betyr noe her i livet. 

Å få motivasjon på egenhånd når du ligger nede for telling er ikke lett. Det er heller ikke så lett å få den gode og profesjonelle hjelpen blant dine venner og dine nærmeste. De vil at du skal ha det bra, men det er ikke alltid like lett for andre å forstå det du går igjennom, og heller ikke å klare å opprettholde en langvarig stabilitet og trygghet i oppfølging. For at du skal få tilbake motivasjon og øke livskvaliteten din så trenger du noen som forstår deg godt og gir deg den respekt og ydmykhet du trenger. Stabilitet, forståelse og kvalitet over hele oppfølgingsperioden er nøkkelord for at du skal kjenne tryggheten og effekten av hjelpen du får, og at du kjenner på at det å få økt livskvalitet er akkurat det du trenger.   

Les mer om hvordan jeg i Stressfri kan hjelpe deg til å få et bedre liv gjennom enkel og forståelig tilnærming på det som faktisk er dine utfordringer, enten gjennom coaching og/eller praktisk hjelp i hverdagen på alt det som tynger dine skuldre. Les mer