Utbrenthet

Vi er alle forskjellige, og har forskjellige måter å takle utfordringer i hverdagen på. Det finnes ingen fasit, og det er ingenting som er feil i forhold til hvordan vi reagerer på stress. Hver og en av oss er unike, og kroppen og hjernen sier i fra på sin måte. Måten du reagerer på når du har blitt utbrent er kanskje helt annerledes enn hvordan andre reagerer. Noen tenker og forstår med en gang at det er utbrenthet, andre tenker at man kanskje er midlertidig sliten, og andre har ikke hørt om utbrenthet eller de vil kanskje ikke erkjenne ovenfor seg selv eller andre at de har blitt utbrent. Og noen møter rett og slett veggen så kraftig at det føles som om kroppen og hjernen kollapser fullstendig.

Utbrenthet er ikke en diagnose, men en opplevelse eller tilstand hvor du føler utmattelse, følelse av at du er tappet for energi, tom for motivasjon, en rekke forskjellige fysiske plager, kaos i tankegangen, opplever tiltaksløshet etc. Du eier din egen opplevelse av det å bli utbrent, og uansett hva man kaller det så kan du komme dit at kropp og sjel har fått nok stress, at det rett og slett er helsefarlig, og at du må ta grep for å sikre deg din egen fremtid.

Utbrenthet defineres ofte som en langvarig arbeidsrelatert stressreaksjon, som vanligvis gir både psykiske og fysiske plager. I mange tilfeller er dette resultatet av en prosess som har pågått i flere år.

  • Tretthet og utmattelse, spenninger i muskler, mageproblemer

  • Svimmelhet og søvnproblemer
  • Angst og depressive tanker
  • Lav motivasjon i jobb og generelt
  • Mange tanker og tiltaksløshet

Din opplevelse av å være så sliten at alt oppleves som et kaos, og at alt virker tungt og umulig, er noe som gjerne andre rundt deg ikke forstår. Og det gjør det enda vanskeligere for din situasjon, ettersom du må jobbe knallhardt for å holde deg flytende/overleve samtidig med at du mottar liten forståelse for situasjonen din og liten avlastning.

Lytt til kroppen og vær ærlig mot deg selv. Du kan lure deg selv ganske lenge, og overbevise deg selv og andre om at du takler alt krevende du går igjennom, og at det bare er midlertidig. Uansett om du er utbrent, er på vei til å bli utbrent, er veldig stresset, så er det aldri for sent til å få et bedre og stressfritt liv. Og jo før du tar tak i det desto raskere får du det bra.

Oppsøk lege og få en medisinsk vurdering på tilstanden din. Visste du at ca 12000 personer i Norge rammes av hjerneslag hvert år, og ca samme antall rammes av hjerteinfarkt hvert år? Høyt blodtrykk er et faresignalene som kan resultere i hjerneslag eller hjerteinfarkt. Ta vare på deg selv, din helse, og din fremtid.


Bestill time via online bookingen, eller send inn din henvendelse i skjemaet under, kontakttelefon 91346568.